WIE WE ZIJN

The Royal Improphonic Orchestra and Theatre (RIOT) bestaat uit 6 improvisatie-acteurs en 3 muzikanten. We stellen ons graag hieronder voor.

 

Katrijn Van BouwelKatrijn is onze Diva-van-Dienst. Rondborstig van karakter en met de stem van een nachtegaal, staat zij steeds paraat om het Manwijf, de Slet, de Truckster, maar evengoed de Popster, het Lieve Kindje of - jawel - de Werkloze Filosofe te spelen. Een mens vraagt zich af waar ze de inspiratie blijft halen!

In haar vrije tijd schrijft ze boeken of columns en eet zij pralines.

Joris Vander poorten


Joris raakt graag de gevoelige snaar. Van de contrabas of de gitaar. En, dames, hij doet ook de strijk. Niet Dashgewijs, maar met de strijkstok.

Als oudgediende van ondermeer de Rocky Horror Show schudt Joris sfeer en melodie uit mouw & instrumenten. En van tijd een gitaarsolo.

Zijn gezicht kan u bekend voorkomen, want in een vorig leven had Joris iets met beurskoersen op TV.

Koen Mertens


Koen is onze jazz-cat en hij geeft er graag al eens een patat op. Niet op zijn medespelers, gelukkig, maar op zijn drumstel. Straight, geshuffeld of geswingd.

Is het podium te klein voor volledig orkest dan produceert hij geluid met lieve kleine, euh, dingetjes. Die geluid maken. En sfeer. Vooral sfeer.

Koen houdt de beurskoers van Duvel op peil.

Koen Thewissen


Op Koen kan je bouwen. Figuurlijk, maar ook letterlijk wegens afkomstig uit een familie die in beton doet. Limburger en kosmopolietin één man. En dat zie je in zijn personages: alle Europese nationaliteiten komen aan bod, maar een voorkeur voor de ex-USSR valt niet te ontkennen.

Koen heeft iets met vreemde middelnederlandse meisjesnamen. Reinogilde of zo. Vreemd, inderdaad, maar pijnloos, zo wordt ons verzekerd.

Kristien Lindemans


Laat u niet vangen door Kristiens voorliefde voor truttige personages, want deze jongedame kan evengoed een vamp van hier tot ginder neerzetten. En dat al zingend, als het moet in jambische pentameter. Op reim.

Kristien heeft iets tegen schrijf- en taalfouten.

Kristof Jakiela


Kristof verovert de harten van het publiek - en dat ondanks de waanzin die al eens uit zijn ogen lijkt te stralen. Hij doet het als stokstaartje, boze tovenaar, bultige klokkenluider, noem maar op, maar zelden als zichzelf.

Komt u hem naast het podium tegen, aarzel niet een boom op te zetten over pirogie, makowiec, nalewka of sałatka z kartofli. Mijd echter het onderwerp kapusta.

Kristof heeft iets met scenes starten in noodweer.

Sarah Manhaeve


Sarah is onze spring-in't-veld. Als dat u aan muizen doet denken dan dwaalt u want ze heeft een stem als een nachtegaal. Wat niet onlogisch is gegeven haar postgraduaat 'Stem en Stemstoornissen'. En ze heeft een diploma in de audiologische wetenschappen. Wat wil u nog meer? Welnu, op de scene zet zij gaarne een keizerin neer. Of een chinese hondenkok. Om maar iets te noemen.

Sarah's grootste fan - en ook onze grootste fan - is haar papa.

Tom Tollenaere


Tom heeft impro in de vingers - letterlijk dan. Ondanks een academische carrière in een ver verleden, kan hij geen noot lezen maar zijn vingers leiden een eigen leven op het keyboard. Of - als de zaal het toelaat - de concertvleugel.

Tom heeft iets gehad met extraverte auto's, al doet hij het momenteel met een burgerlijke break. Om het keyboard in te verslepen. En zijn kinderen.

Vincent Van Nieuwenhuyze


Het woord 'flamboyant' werd uitgevonden om Vincent te beschrijven. Het woord 'aaibaar' evenzeer. Zelf houdt hij het bij #fancyasfuck. Al komt er wel eens een bostrol aan te pas.

Gul, rondborstig, gelaarsd en met een stem als een klok

Vincent houdt eigenhandig de Europese cosmetica-industrie in leven.